maske_popup.png (364 KB)
Galvaniz Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Galvaniz Nedir? Nerelerde Kullanılır?

“Galvaniz nedir?” sorusuna inşaat sektöründe kullanılan önemli malzemelerden biri olduğuna dair yanıt vermek mümkün. Yapılarda depreme karşı dayanıklılığı artırma görevi gören ve avantajlı bir yapı olan galvaniz son yıllarda oldukça sık şekilde tercih ediliyor. En çok tercih edildiği alanların arasında ise prefabrik yapılar ve konteynerler geliyor. Fakat tercih edildiği sektörün yalnızca yapı sektörü olduğunu dile getirmek doğru değil.

Galvaniz Nedir?

18. yüzyıla uzanan köklü bir geçmişe sahip olan galvaniz kullanımı, Luigi Galvaniz tarafından icat edildi. İcat edildiği yıllarda metalin korozyona uğramaması için tercih ediliyordu. Günümüzde ise oldukça gelişmiş bir kullanıma sahip olduğunu dile getirmek yanlış değil.

Galvaniz ne demek sorusuna metal kaplama işlemi olarak yanıt vermek mümkün. Çeliğin yaklaşık 450 derecede eritilmiş çinko içine daldırarak kaplanması işlemi galvaniz olarak adlandırılıyor. Bu işlem sayesinde metal dayanıklılığı artıyor ve yüzey paslanmalarının önüne geçiliyor. Dolayısıyla galvaniz işlemi metalin daha uzun ömürlü olmasını sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Galvanizin Özellikleri Nelerdir?

İzolasyon yapımından gıda sanayine kadar birçok farklı alanda kullanılan galvaniz kendine ait farklı özelliklere sahip. Hemen her sektörde kullanılan ve son yılların en yaygın malzemelerinden biri haline gelen galvaniz avantajlı bir kullanım sunuyor olması sebebiyle de dikkat çekici.

450 derecede çinkonun eritilerek uygulandığı işlem malzeme kalitesini arttırır. Kapladığı metalin daha dayanıklı olmasını sağlayan çinko, işlem sonrası ortaya çıkan ürünün daha uzun ömürlü olmasını sağlar. Galvaniz yöntemi ile kaplanan metallerin diğer etkenlere rağmen uzun ömürlü bir kullanıma sahip olduklarını dile getirmek mümkün.

Yüksek sıcaklıkta üretilen bir malzeme olan galvanizin ısıya karşı dayanıklı olması sebebiyle de dikkat çekici. Bu nedenle kullanıldığı alanlar oldukça geniş bir listeye sahip.

Yüksekte çalışma ekipmanları arasında da yer alabilecek galvaniz, bakım gerektirmeyen bir ekipman olması sebebiyle de tercih ediliyor. Uygulama sonrası bakım gerektirmeyen bir yapıda olan galvaniz uzun yıllar boyunca kullanım imkanı sunuyor. Boyama ve kaplama çeşitleriyle galvanizin sağladığı etkiyi verme konusunda diğer ürünlerin yetersiz kaldığını dile getirmek mümkün.

Korozyona karşı koruma sağlayan ve ekonomik bir malzeme olan galvaniz boyama işlemine göre daha uygun bir alternatif. Ekstra bir maliyete neden olmayan ve çevresel şartlardan dolayı korozyona uğramayan galvaniz rutubetli ve kirli havalarda da tercih edilebiliyor. Bir diğer önemli özelliği ise paslanmayı önlüyor olması. Korozyonun bir aşaması olarak meydana gelen paslanma, galvaniz sayesinde önleniyor.

Bu gibi özellikleri sayesinde galvaniz yüksekte çalışma ekipmanları standartları karşılanıyor. Zamandan tasarruf edilmesini mümkün hale getiren ve çevre dostu bir malzeme olan galvaniz doğaya zarar verici maddeler içermiyor. Zararlı haşereler barındırmıyor ve bütünsel kaplama sağlıyor olması ise oldukça sık şekilde ve farklı sektörlerde tercih edilmesini sağlıyor.

Geri Sarımlı Düşüş Durdurucu Galvaniz Nedir?

Kendine ait farklı özellikleri ve kullanım alanları olan galvaniz çeşitlerinin de geniş bir listeye sahip olduğunu dile getirmek mümkün. Geri sarımlı düşüş durdurucu kullanımı ise çeşitleri arasında bulunan ve oldukça sık şekilde tercih edilen bir çeşit.

Düşme ve kırılmaya dayanıklı polimer malzemeyle üretiliyor olması geri sarımlı düşüş durdurucu galvaniz kullanımını mantıklı ve avantajlı hale getiriyor.

Galvaniz dişli redüksiyon kullanımı özellikle dikeyde yapılan çalışmalar için oldukça önemli bir yere sahip. Galvanizli işler ile diksiyon ve düşüş durdurucu galvaniz kullanımı ile birlikte mekanizma içerisinde bulunan yüksek mukavemet güvenlik ve koruma sağlıyor. Yüksekte yapılan çalışmalar için oldukça önemli bir yere sahip olan bu gibi ekipmanlar, işlemlerin daha güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor.

Yapı ekip alanlarından biri olan ve kullanılmasıyla birlikte farklı avantajlar yaratan geri sarımlı düşüş durdurucu pek çok açıdan avantajlı bir kullanım sunuyor. Otomatik kilitlenen ve genellikle çift emniyetli şekilde üretilen bu ekipman kullanım esnasında meydana gelebilecek problemlerin önüne geçiyor. En önemli özelliklerin arasında ise çelik halatın mekanizma içerisinde otomatik geri sarma özelliği bulunuyor. Bunun yanı sıra yüksek mukavemet özelliği ile üretiliyor olması kullanımı çok daha kolay ve avantajlı hale gelmesi açısından önemli.

Galvaniz kullanım alanlarının geniş bir listeye sahip olduğunu dile getirmek mümkün. Kullanım ile birlikte çok sayıda avantaj sağlıyor olması ise yaygın bir şekilde tercih edilmesine neden oluyor. En çok tercih edildiği alan inşaat sektörü olsa enerji sektöründen havalandırma tesislerine kadar pek çok farklı alanda kullanıldığını dile getirmek mümkün. Bu denli yaygın şekilde ve geniş bir sektörde kullanılıyor olmasını sağlayan en önemli özelliği ise sağladığı geniş avantaj listesi.

Geri sarımlı düşüş durdurucu ürünler de galvaniz ürünler içerisinde yer alıyor. Bu gibi ürünlerin üretilmesinin ve kullanılmasının en önemli sebebi güvenlik. Özellikle yüksek alanlarda yapılan çalışmalar için güvenlik önlemlerinin yetersiz kaldığı durumlarda tercih edilen bu gibi ürünler avantajlı bir kullanım sağlıyor. Galvaniz ile üretilmiş olan ekipmanların geri sarımlı düşüş durdurucu standartları konusunda da yeterlilik sağlıyor olması, tercih ediliyor olmalarını sağlayan önemli özellikleri arasında bulunuyor. Farklı sektörlerde kullanılan ve ısıya karşı dayanıklı olması sebebiyle güvenli bir kullanım sunan galvanizli en dayanıklı olduğu PH aralığının ise 6 ile 10 arasında olduğunu dile getirmek mümkün.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.