Sıralama seçin
3'Lü
4'Lü
Toplam 1 ürün görüntüleniyor.

Kompozit Boş Tüp

 

Kompozit boş tüp dışardan beslemeli olan tam yüz maskeleri ile birlikte kullanılmaktadır. Yoğun duman ve sis bulunan alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmaktadır. Denizcilik ve endüstriyel yangın söndürme işlemlerinde kullanım için uygundur. Kompozit yüksek mukavemet, yanmaz ve hafif forma sahip bir malzemedir. Kompozit malzemeden tasarlanan tüplerin kullanımı oldukça kolaydır. İlgili standartlara uygun olarak üretilen boş tüpler arasında seçim yaparken sahip olduğu özellikler hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Kompozit tüp belirli sürelerde kullanım için uygundur. Kullanım talimatlarında belirtilen maksimum süreler dikkate alınarak kullanılmalıdır. Çelik 6,00 lt. solunum tüpü ile kompozit 6,8 lt. solunum tüpü arasındaki kullanım süreleri farklılık göstermektedir.

 

Kompozit Boş Tüp Özellikleri

 

Kompozit boş tüp çeşitleri farklı kullanım ve ihtiyaçlara uygun olacak şekilde tasarlanmaktadır. Tüp çeşitlerinin tamamı Avrupa standardına uygun olmak zorundadır. Aynı zamanda onaylı CE belgesi bulunmalıdır. Kompozit tüplerin valfi iki farklı çeşide sahiptir. Otomatik valfe sahip olan tüplerde nefes alışveriş sırasında valf sistemi otomatik olarak çalışmaktadır. Manuel olan modellerde ise elle valfin çalıştırılması gerekmektedir. Valfin çalıştırılacağı bölümler kullanım talimatlarında belirtilmektedir. Kompozit boş tüp modelleri belirli maskelerle kullanım için uygundur. Oksijen beslemeli olan yüz maskelerinden kullanıma uygun modeller tercih edilmelidir. 6,8 litre, 300 bar karbon fiber özelliğe sahip olan kompozit tüp EN 137: 2006 standardına uygun olarak üretilmektedir. Silindir valfinin emniyet kilidi bulunmaktadır. 1860 litre serbest hava kapasitesi ve ortalama 46 dakika tüketim süresi bulunmaktadır. 7 kg ağırlığıyla kullanıcıya ergonomik bir kullanım sağlamaktadır. EN 402 standardına uygun olarak üretilen tüp ayarlanabilir özelliğe sahiptir. 300 bar basıncı bulunmaktadır.

Kompozit boş tüp çeşitleri çelik ya da karbon malzeme kullanılarak üretilmektedir. Tüplerin dolum işlemi 300 bar EN:12021 standardına solunabilir hava kompresörleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Tüplerin kullanımı uygun olan sırtlıkla birlikte daha konforlu bir hal almaktadır. Tüpün ağırlığı sırtlık sayesinde sırta dağıtılmaktadır. Bu sayede kullanıcının tüpü daha uzun süre taşıyabilmesine olanak tanınmaktadır. Kompozit tüp üzerinde manometre yer almaktadır. Manometre tüpün içerisinde kalan hava miktarını kullanıcıya göstermektedir. Kullanım sırasında manometrenin kontrol edilmesinde fayda vardır.

 

Kompozit Boş Tüp Kullanımı

 

Kompozit boş tüp kullanımı oldukça kolaydır. Tüpe uygun olan solunum maskesi ve sırtlık ile birlikte kullanılmaktadır. Maske seçiminin yüze uygun olması ve sızdırmaz özellikte olması önemlidir. Tüpü kullanmaya başlamadan önce maskenin sızdırmaz özelliği kontrol edilmelidir. Valf kapatılarak maske içerisinde nefes alıp vermek sızdırmaz özelliğini kontrol etmek için oldukça basit bir yöntemdir. Maskenin yüze vakumlu bir şekilde oturması sızdırmaz özellikte olduğunun göstergesidir. Maske kontrolünün ardından tüpte sızdırma olup olmadığı kontrol edilmelidir. Kompozit solunum tüp kullanımdan önce en az %90 oranında dolu olmalıdır. Tüp içerisindeki havayı gösteren manometre ile tüpün doluluk oranı kolayca kontrol edilebilir. Tüp içerisinde bulunan hava 50 bar ve altına düştüğünde kullanıcıya sesli olarak uyarı vermektedir. Bu durumda ortamdan kısa süre içerisinde uzaklaşılmalıdır.

Nefes alıp vermek hayati önem taşıyan bir eylemdir. Kompozit tüpler oksijen bulunmayan ortamlarda kişinin ihtiyacı olan oksijeni sağlamaktadır. Hayati tehlike yaşamamak için kompozit boş tüplerin kullanmadan önce dikkatli bir şekilde kontrol edilmesi gerekir. Kompozit boş tüp satın alma kararı vermeden önce tüpün ilgili standartları sağladığından emin olunmalıdır. Tüpe uygun olan maske kullanımı tercih edilmelidir. Maske ya da tüpte herhangi bir sızdırma olması kullanım sırasında hayatınızı tehlikeye atmanıza neden olabilir. Bu nedenle her kullanım öncesinde maske ve tüp kontrol edilmelidir. Tüplerin ve sırtlık kısmının en az yılda 1 kez yetkili kuruluşlar tarafından balımlarının yapılması önerilir. Kompozit boş tüp fiyatları sahip oldukları özelliklere göre değişiklik göstermektedir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.